Isolatiewerken en dakisolatie

Isolatiewerken vertraagt de snelheid van warmteoverdracht. Hierdoor blijven huizen warmer in de winter en koeler in de zomer. Hoe goed uw woning is geïsoleerd zal bepalen hoe comfortabel het er is. En, nog belangrijker, hoeveel u jaarlijks uitgeeft aan stookkosten of koeling (indien gewenst). De overdracht van warmte (of het verlies ervan) komt op drie verschillende manieren voor: convectie, straling en geleiding.

Convectie verwijst naar de overdracht van warmte door de beweging van lucht. Het kan worden veroorzaakt door stijgende lucht bij verwarmingsapparatuur en koele lucht bij koude oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan ramen of deuren. Als er een ‘luchtlek’ in het huis aanwezig is dan komt het warmteverlies op twee manieren voor:

  • De warme lucht in de woning lekt en wordt vervangen door koude buitenlucht.
  • Door de bewegende lucht ontstaat een fenomeen genaamd ‘wind chill’. Dit heeft invloed op de gevoelstemperatuur. Om toch comfortabel te zijn zal men geneigd zijn de thermostaat wat hoger te zetten.

Onze isolatiewerken in uw huis reduceren de koude oppervlakken en zorgen dat er geen luchtlekken meer zijn.

Straling heeft te maken met het feit dat koude oppervlakken meer warmte absorberen dan ze uitstralen. Zelfs al is de lucht aangenaam verwarmd, als u voor een slechte kwaliteit raam of muur staat dan voelt u de koude straling.

Onze isolatiewerken zullen de koude oppervlakken aanpakken.

Geleiding verwijst naar hitte die door vaste materialen beweegt. Een materiaal met een hoge geleidingsfactor zal eenvoudig de warmte doorlaten. Hooggeleidende materialen zijn bijvoorbeeld beton, metaal of hout. Typische bouwmaterialen voor een huis.

Onze isolatiewerken worden toegepast om de geleiding van warmte naar buiten tegen te gaan.

Bent u nieuwsgierig geworden naar hoe u uw huis of bedrijfspand aangenamer kunt maken terwijl u veel geld bespaart? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij geven u advies over de mogelijke isolatiewerken die in uw pand uitgevoerd kunnen worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van spouwmuurisolatie. Dit kan eenvoudig en goedkoop worden gedaan en helpt tegen warmteverlies door geleiding. Onze dakisolatie voorkomt warmteverlies door convectie, straling én geleiding en als u een hellend dak heeft dan kunt u to 30% energiebesparing behalen!

Aarzel dus niet en neem vandaag nog contact op voor uw persoonlijke advies over onze isolatiewerken